Hoe bewaar ik mijn bonbons?

Bonbons kunnen het best buiten de koelkast bewaard worden op normale kamertemperatuur.

Hoe smelt ik chocolade?

Chocolade au bain marie smelten tot 50º C., daarna terug brengen naar 32º C. Bijvoorbeeld: Smelt van 300 gr. chocolade ongeveer 200 gr. en roer er vervolgens de rest langzaam doorheen.

Hoe lang zijn bonbons houdbaar?

Beperkt, bonbons met vulling gebaseert op slagroom zijn ongeveer 2 weken houdbaar, mits deze niet in een vochtige omgeving staan. Dit beperkt de houdbaarheid. Bewaren tussen de 18º C. – 22º C.

Kan ik zelf bonbons maken?

Ja en nee. Bonbons maken doe je niet zomaar even op de keukentafel. Verhoudingen van de vulling en de buitenkant moeten op elkaar zijn afgestemd. Daarbij spelen omgevingstemperatuur, vochtigheidsgraad een belangrijke rol. Bonbons maken is best leuk, maar laat dit aan specialisten over.

Waarom slaan bonbons of chocolade wit uit?

Dit heeft niets met bederf te maken. Het wit uitslaan kan zijn dat de chocolade niet goed bewerkt (tempereren) is geweest, eventueel vochtig en te koud is opgeslagen. Er vormt zich condens op de chocolade, welke plakkerig wordt en vlekken kan gaan vertonen.

Wat is het verschil tussen chocolade en couverture?

Couverture is de gebruikers naam voor de Chocolatier, deze koopt zijn couverture bij de producent in bulk verpakking om te verwerken als repen, tabletten en bonbons.

Waar komt couverture vandaan?

Bij producenten als Valrhona (Frankrijk) of Barry-Callebaut (België en Frankrijk), die hun cacaobonen plantages in het gebied rondom de evenaar hebben.