Roomijs

Ons roomijs wordt gemaakt van melk,suiker en slagroom.
We verhitten onze melk tot 80° Celsius, dit noemt men pasteuriseren. Bij ongeveer 40° Celsius voegen wij suikers en bindmiddel toe, deze worden toegevoegd om het ijs stevigheid en structuur te geven. Bij 60° Celsius voegen wij er slagroom aan toe. Dit doen wij om het juiste vetpercentage aan ons ijs te geven. Roomijs mag alleen bij een vetpercentage van 9% roomijs worden genoemd.
Zodra de mix de 80° Celsius heeft bereikt wordt deze direct terug gekoeld naar de bewaar-temperatuur van 4° Celsius. Deze basis ijs mix laten wij 24 uur rijpen, dit om alle bestandsdelen goed te laten inwerken op elkaar.
Door aan deze basismix onze natuurlijke grondstoffen toe te voegen creëren wij ons ambachtelijk roomijs. Zo gebruiken wij voor onze vanille echte vanille stokjes uit Madagaskar en ons chocolade ijs wordt bereid van pure chocolade uit Equador 76%(cacao).

Sorbetijs

Ons sorbet ijs wordt bereid van water, suiker en bindmiddel.
Het water wordt verhit tot 60° Celsius. Hierna worden de suikers toegevoegd en als laatste het bindmiddel. De suikers en het bindmiddel dienen voor de stevigheid en de structuur van het ijs.
Suikers zijn nodig om het ijs schepbaar te maken en het bindmiddel om het ijs bij elkaar te houden. Als de suiker is opgelost wordt er vruchtenpuree of natuurlijke smaakstoffen toegevoegd. Deze mix gaat direct in de ijs-machine om er sorbet ijs van te maken. Bij ons sorbet ijs worden er geen melk bestandsdelen gebruikt.

Sorbetijs kan dus wel gegeten worden door mensen met lactose allergie/intolerantie.

Smaken

We maken meer dan 100 verschillende smaken ijs, waarvan we er elke dag 24 smaken ijs op voorraad hebben.