Cacao

Voor het maken van chocolade heb je cacao nodig. Cacao bomen groeien in warme en vochtige gebieden langs de evenaar. Zuid/Centraal Amerika, Afrika en Zuid/Oost Azië zijn de bekendste gebieden.

Fermenteren

Aan de cacaoboom groeien vruchten, in deze vruchten liggen de bonen. De bonen worden in de zon onder bananenbladeren te drogen gelegd. Door de warmte ontstaat een gistingsproces en krijgen de bonen hun specifieke cacaosmaak.

Vermalen

De gedroogde bonen worden geroosterd, ontdaan van hun schil en daarna vermalen tot cacaomassa. Dit is 100% cacao en bevat 50% cacaoboter. Door de cacaomassa te persen scheiden we de cacaoboter van de massa.

Chocolade

Afhankelijk van het type chocolade wat men wil bereiden worden de ingrediënten weer samengevoegd en suikers en melkpoeder toegevoegd.

De chocolade die wij verwerken in ons atelier, is gemaakt van kwaliteitscacao dat wordt geproduceerd door coöperatieven die deel uitmaken de Cocoa Horizons Foundation. Dit duurzaamheidsinitiatief van onze chocoladeleverancier Barry Callebaut heeft als doelstelling de leefomstandigheden van de cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. Door het investeren in educatie en ontwikkeling kunnen de cacaoboeren op een duurzame en verantwoorde manier cacao telen. Zo ontvangen zij hogere premies voor hun cacao, die zij direct kunnen investeren in hun boerderijen en gemeenschappen.